ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ WORDPRESS 4.X – Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ένα μπλογκ (ιστολόγιο) εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας το WordPress; Το βιβλίο αυτό θα σας καθοδηγήσει σε κάθε σας βήμα!

Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο διατίθεται δωρεάν μιας και αποτελεί προϊόν λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Με το βιβλίο αυτό θα σας δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας του WordPress και να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ιστολόγιο, δημοσιεύοντας εκεί κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες κ.ά.

Η εγκατάσταση του WordPress, η προσθήκη περιεχομένου, η παραμετροποίηση και η αλλαγή της εμφάνισης του ιστοτόπου, μαζί με την επιλογή και τη διαχείριση προσθέτων, είναι από τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσετε με την ανάγνωση του βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών στο ξεκίνημά τους με το WordPress, με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο ελληνικό βιβλίο με τη συγκεκριμένη θεματολογία.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ WORDPRESS 3.X

Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

Συγγραφέας : Γιώργος Μπίκας

eBook

Σελίδες : 112, ISBN : 978-960-461-529-2

Έντυπη μορφή
Σελίδες : 154, ISBN : 978-960-461-580-3

ΑΓΟΡΑ

Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο διατίθεται δωρεάν μια και αποτελεί προϊόν λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Διαθέτει χιλιάδες πρόσθετα και θέματα με τα οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ιστοτόπους προκειμένου να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη, και σήμερα χρησιμοποιείται από το 15% περίπου των πλέον του ενός εκατομμυρίου μεγαλύτερων ιστοτόπων στον κόσμο.

Με το βιβλίο αυτό θα σας δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας και να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) εύκολα και γρήγορα, και να δημοσιεύσετε εκεί κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, κ.ά.

Η εγκατάσταση του WordPress, η προσθήκη περιεχομένου, η παραμετροποίηση και η αλλαγή της εμφάνισης του ιστοτόπου, μαζί με την επιλογή και τη διαχείριση προσθέτων, είναι από τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσετε με την ανάγνωση του βιβλίου. Μια πλειάδα από προτεινόμενα θέματα και πρόσθετα θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία του ιστοτόπου σας.

Αφορμή και βάση για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν πολλά ερωτήματα νέων χρηστών του WordPress, αλλά και χρηστών άλλων εργαλείων, που ήθελαν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ιστοτόπων. Το βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών στο ξεκίνημά τους με το WordPress, με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το WordPress.

Εγχειριδίο Χρήσης Νέου Χρήστη για το WordPress.com

Ένα μεγάλο έργο της Ο.Ε. Εφ. Πληροφορικής ολοκληρώθηκε, μετά την καθιέρωση χρήσης WordPress blogs από Εκπαιδεύσεις όσο και από Συστήματα γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός οδηγού, ενός «Εγχειριδίου Χρήσης Νέου Χρήστη». Πλέον μπορείτε από τον επίσημο ιστότοπο της Εφ. Εκπαίδευσης να κατεβάσετε τον Οδηγό ώστε να φτιάχνετε και εσείς εύκολα και γρήγορα blogs! Την επιμέλεια του οδηγού είχε ο George Bikas, Έφορος Πληροφορικής της ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Ο.Ε. Εφ. Πληροφορικής ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο βιβλίο για WordPress στην Ελλάδα! Μιχάλης Μίχαλος / Έφορος Πληροφορικής / Γενική Εφορεία / Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.