Γιώργος Μπίκας Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Skype : geobikas

Εκπαίδευση
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο2005 - ΣήμεραΠληροφορική
ECDL HELLAS2006 - 2007ECDL Certified Training Professional (CTP)
ECDL Hellas2000European Computer Driving License (ECDL)
Δημοσιεύσεις - Εκδόσεις
Εισαγωγή στο WordPress 3.x.14/10/2012Εκδόσεις Κλειδάριθμος

mybook

Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο διατίθεται δωρεάν μια και αποτελεί προϊόν λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Διαθέτει χιλιάδες πρόσθετα και θέματα με τα οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ιστοτόπους προκειμένου να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη, και σήμερα χρησιμοποιείται από το 15% περίπου των πλέον του ενός εκατομμυρίου μεγαλύτερων ιστοτόπων στον κόσμο.

Με το βιβλίο αυτό θα σας δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας και να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) εύκολα και γρήγορα, και να δημοσιεύσετε εκεί κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, κ.ά.

Η εγκατάσταση του WordPress, η προσθήκη περιεχομένου, η παραμετροποίηση και η αλλαγή της εμφάνισης του ιστοτόπου, μαζί με την επιλογή και τη διαχείριση προσθέτων, είναι από τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσετε με την ανάγνωση του βιβλίου. Μια πλειάδα από προτεινόμενα θέματα και πρόσθετα θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία του ιστοτόπου σας.

Αφορμή και βάση για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν πολλά ερωτήματα νέων χρηστών του WordPress, αλλά και χρηστών άλλων εργαλείων, που ήθελαν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ιστοτόπων. Το βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών στο ξεκίνημά τους με το WordPress, με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το WordPress.

Εγχειριδίο Χρήσης Νέου Χρήστη για το WordPress.com2014Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Εφ. Πληροφορικής
ΑΘΕΤΕ ΤΟ WORDPRESS 4.X – Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗΔεκέμβριος 2015Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μάθετε το WordPress 4.x | O απόλυτος οδηγός του νέου χρήστηΘέλετε να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ένα μπλογκ (ιστολόγιο) εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας το WordPress; Το βιβλίο αυτό θα σας καθοδηγήσει σε κάθε σας βήμα!

Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο διατίθεται δωρεάν μιας και αποτελεί προϊόν λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Με το βιβλίο αυτό θα σας δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα με το περιβάλλον εργασίας του WordPress και να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο ή ιστολόγιο, δημοσιεύοντας εκεί κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες κ.ά.

Η εγκατάσταση του WordPress, η προσθήκη περιεχομένου, η παραμετροποίηση και η αλλαγή της εμφάνισης του ιστοτόπου, μαζί με την επιλογή και τη διαχείριση προσθέτων, είναι από τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσετε με την ανάγνωση του βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών στο ξεκίνημά τους με το WordPress, με δεδομένο ότι αποτελεί το πρώτο ελληνικό βιβλίο με τη συγκεκριμένη θεματολογία.

Εμπειρία
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη ΒέροιαςΙανουάριος 1998 – ΣήμεραHead of IT Department
Computer Xperts - Computer Studies2005 – 2009, ΒέροιαΕκπαιδευτής
Computerkids by FourthRΙανουάριος 1998 – Δεκέμβριος 2005, ΒέροιαΕκπαιδευτής
Μίχος Α.Ε. - Βιοτεχνία ΕνδυμάτωνΙανουάριος1999 – Δεκέμβριος 2000, ΝάουσαΥπεύθυνος Μηχανογράφησης
ALFA EngineeringΙανουάριος 1997 – Δεκέμβριος 1997, Naousa, GreeceΥποστήριξη Η/Υ
Κ.Ε.Κ. "Μακεδονία"Ιανουάριος 1995 – Δεκέμβριος 1995, ΒέροιαΕκπαιδευτής
I.D.E.A. - Εργαστήριο Ελευθέρων ΣπουδώνΙανουάριος 1994 – Δεκέμβριος 1994 ,ΒέροιαΕκπαιδευτής
Εθελοντισμός
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων | Πρόσκοποι Κεντρικής Μακεδονίας1981 - σήμερα
Skills
WordPress
WordPress MultiSite
PHP