Ξεκινώντας αυτό το άρθρο να αναφέρω το τι είναι το WordPress Managed Hosting. Με πολύ απλά λόγια είναι υπηρεσία Hosting στην οποία ο παροχέας της υπηρεσίας διαχειρίζεται την παραμετροποίηση του Server φιλοξενίας και των υπηρεσιών αυτού με στόχο να δουλέψει καλύτερα σε εγκαταστάσεις WordPress.  Είναι όμως μόνο αυτό;   Όχι είναι πολλά περισσότερα.  Καταρχήν να πω πως εδώ δεν συζητάμε για ενοικίαση ενός Server ( Hardware – ατσάλι, you know ).  Μιλάμε για ένα σύνολο υπηρεσιών οι οποίες διασφαλίζουν πως το site σου θα είναι πάντα Online ότι και αν συμβεί, και πιστέψτε με είναι πολλά αυτά που μπορούν να συμβούν.   Νομίζω πως σε γενικές γραμμές αυτό που σε απασχολεί όταν είσαι σε υπηρεσία WordPress Managed Hosting είναι πια μόνο το ίδιο το site σου και τίποτε άλλο.

Εταιρίες που προσφέρουν στην αγορά υπηρεσίες WordPress Managed Hosting είναι αρκετές. Εγώ είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες από τρεις.   Ήδη έχω κάνει μια ανάρτηση από την WPEngine η οποία ήταν και η πρώτη που είχα χρησιμοποιήσει.  Κάποια στιγμή αποφασίστηκε να μεταφερθεί το Site που είχα δημιουργήσει και φιλοξενούσαμε στην WPEngine κυρίως γιατί προέκυψε χωρίς ιδιαίτερο λόγο να έχει ανάγκη για περισσότερους πόρους ( με ίδια επισκεψιμότητα και χωρίς να έχει προκύψει κάποια αλλαγή στο Installation ).  Αυτό ήταν κάτι που για εμένα προσωπικά δεν ήταν αποδεκτό.   Για τον λόγο αυτό άρχισα να ψάχνω άλλο περιβάλλον για να μεταφέρουμε το Site.  Στο σημείο αυτό να αναφέρω πως μιλάμε για μια εγκατάσταση δικτύου WordPress η οποία κατέληξε να έχει 17 sites σε subdomains , περίπου 1.500.000 επισκέψεις τον μήνα και περίπου 2.5000.000 προβολές σελίδας.

Μέσα στην αναζήτηση αυτή εντόπισα και την Pressidium η οποία είχε μόλις μερικούς μήνες ζωής αλλά ήδη είχε ταράξει τα νερά στον Χώρο του WordPress Managed Hosting.  Ξεκίνησα λοιπόν να ξεψαχνίζω το site τους.   Καθόλη τη διάρκεια προέκυψαν νέα ερωτήματα και νέες έννοιες όπως η Pressidium® Pinnacle Platform.  Το βασικότερο όμως ίσως από αυτά που ανακάλυψα ήταν πως παρόλο που μιλούσαμε για ένα Startup με έδρα την Αγγλία, όλοι ήταν Έλληνες.  Μετά από όλα αυτά ήρθε πια η ώρα για την πρώτη επικοινωνία.  Αυτή ξεκίνησε με το Chat της σελίδας.  Μετά την πρώτη γνωριμία και την διαπίστωση πως μιλούν Έλληνες μεταξύ τους προχωρήσαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ανδρέα.

pressidium-team

Μέσα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία περίπου 2 ωρών εξήγησα στον Ανδρέα τις ανάγκες που είχε η εγκατάσταση μου και αυτός μου εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Pressidium® Pinnacle Platform.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που προσέφερε η Pressidium στο site μου ίσως να μοιάζουν με παραπλήσια από άλλες εταιρίες.  Με τον καιρό όμως διαπίστωσα πως δεν είναι τα ίδια. δεν πρόκειται να τα αναφέρω για να μην κάνω απλά μια αναπαραγωγή πληροφοριών αλλά θα πρότεινα να δείτε το σχετικό tour στο site ( https://pressidium.com/tour ).  Θα αναφερθώ μόνο σε ένα που θεωρώ βασικό.  Ενώ στην προηγούμενη εταιρία είχα με λίγο μεγαλύτερο κόστος έναν Server να εξυπηρετεί  το Site μου.  Εδώ είχα ένα Cluster από πέντε servers με διάφορα layers.

top-wordpress-hosting-1

Σε τι υπερτερεί η Pressidium σε σχέση με άλλες εταιρίες σε παροχές; Αυτό είναι κάτι που σας προκαλώ να το ανακαλύψετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα αλλά και ρωτώντας τους ίδιους ( μη διστάσετε ).   Μπορείτε επίσης να δείτε και το σχετικό άρθρο από τον ιστότοπο Review Signal ( Ιστότοπος που αξιολογεί Hosting Providers ).  Στο άρθρο αυτό θα διαπιστώσετε πως είναι στο TOP των εταιριών σε σχετικά τεστ που έγιναν.

https://reviewsignal.com/blog/2015/07/28/wordpress-hosting-performance-benchmarks-2015/

Μεταξύ πολλών διαφορών όμως αυτό που θεωρώ εγώ προσωπικά πως κάνει την Pressidium να ξεχωρίζει είναι το

Απίστευτα άμεσο και αποτελεσματικό Support!!!

Είναι κάτι που καθημερινά με άφηνει έκπληκτο γιατί δεν θεωρώ πως έχω συναντήσει έως σήμερα σε οποιαδήποτε εταιρία ( και δεν μιλάω μόνο για hosting αλλά κυριολεκτικά οποιαδήποτε εταιρία). Συμβουλή μου θα ήταν να ποντάρουν και στο μέλλον σε αυτό.

Τέλος σε ότι αφορά τις τιμές θα δείτε πως είναι αρκετά πιο αναγωνιστικές ανάμεσα σε πολλούς WordPress Managed Hosting Providers, ξεκινώντας από το Personal Plan στα 24,90$ ( ακόμη και με ένα Micro Plan με 17,90$

Σε αυτό το άθρο δεν θα βρείτε κάποιο affiliate link.  Δεν υπάρχει λόγος .  Το μόνο που θα δείτε είναι ίσως ένα banner στη Sidebar ( σε όλες τις σελίδες και άρθρα ), αυτό όμως προυπήρχε από καιρό.

Σε επόμενα άθρα μου θα αναφερθώ περισσότερο στο Managed Hosting ( πάντα για WordPress ), αλλά και στην αντίστοιχη υπηρεσία WordPress Managed Hosting από το Papaki.gr.

About Author

You may also like

One Response Comment